İ̇kbal Küsbeoğlu kimdir?
İstanbul’da şubeleri bulunan Kadayıfzade, üçüncü nesil “vizyoner ve yenilikçi” İkbal Küsbeoğlu tarafından yönetiliyor. Aynı zamanda bir “lezzet avcısı” olan Küsbeoğlu, “her şubede bir atölye açmayı kural haline getirdiklerini” açıklıyor.
Kadayıfzade’nin sahibi kimdir?
Kuşak temsilcisi Mehmet Sait Küsbeoğlu, 1968 yılında Gaziantep’in Şıhcan ilçesinde Kadayıf Fabrikası’nı kurdu. Sait Usta, Halep’in Mebrume ve diğer Kadayıf çeşitlerini Gaziantep lezzetiyle birleştirerek müşterilerine farklı bir ayrıcalık ve özel sunumlarla sundu.
Kadayıfçı Sıtkı Usta nereli?
1949 yılında Bingöl’ün Gürpınar köyünde doğan Sıtkı Usta, gençliğinde kadayıf mesleğini öğrenmek için Bingöl’den Diyarbakır’a taşındı.
Kadayıf patenti kime ait?
Sütlü, fıstıklı, cevizli, kaymaklı, peynirli, burmalı, sade ve çubuklu çeşitleriyle sunulan kadayıfın ünü il sınırlarını aşarken, 2014 yılında Valiliğin coğrafi bölge işareti tescili için yaptığı başvuru Türk Patent ve Marka Kurumu’nca onaylandı.
Kadayıfçı Ali Usta nereli?
Bingöllü Ali Alabay’ın 50 yıl önce Van’da Kadayıf ile başladığı lezzet yolculuğu, “1972’den günümüze tatlı bir serüven” sloganıyla ve bugün şirkete katılan dört oğluyla başarıyla devam ediyor.
Diyarbakır’ın meşhur kadayıfçısı kimdir?
Şeyhmus Alto, Kadayıfın Diyarbakır’da üretimi ve tanıtımında önemli bir rol oynuyor.
Baklavanın patentini kim aldı?
Kadayıf’la özdeşleşen Diyarbakır, tatlılarına bir yenisini daha ekledi. Kadayıfçı Sıtkı Usta’ya, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan soğuk baklava için marka tescil belgesi verildi.
Tel kadayıf kime ait?
Erzurum dolgulu kadayıf, Türkiye’ye yayılmış Erzurum mutfağından bir tatlıdır. Tel kadayıf hamuru, ceviz veya fındık, yumurta ve yağdan (kızartma için) yapılır. Şerbet, toz şeker ve limon suyundan hazırlanır.
Kadayıfçı Saim Usta kimdir?
Kadayıfçı Saim Usta, 1949 yılından bu yana ürettiği kadayıf çeşitleriyle damakların değişmeyen lezzeti olmaya devam ediyor. Diyarbakır ve Türkiye’de Burma Kadayıf denince akla gelen ilk isim olan Kadayıfçı Saim Usta, yarım asrı aşkın deneyimiyle dünya çapında bir marka haline geldi.
Soğuk baklavanın patenti kime ait?
Yıllardır Diyarbakır’da hizmet veren ve 1968 yılından bu yana vatandaşların damak tadına hitap eden meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Soğuk Baklava Marka Tescil Belgesi’ne layık görüldü. Faaliyete geçtiği günden bu yana yarım asırdır en iyiye ulaşma hedefiyle sağlıklı ve doğal lezzetler sunuyor.
Kadayıf hangi ilimize aittir?
Ülkemizin birçok ilinde Diyarbakır Kadayıfı olarak bilinen ve aslen Bingöl kökenli olan Burma Kadayıf’ın tadı diğer tatlı türlerine göre gerçekten çok farklı ve güzeldir.
Kadayıf kime ait?
Erzurum Dolması Kadayıf, Türkiye’ye yayılmış Erzurum mutfağından bir tatlıdır. Tel Kadayıf hamuru, ceviz veya fındık, yumurta ve yağdan (kızartma için) yapılır.
Kadayıfçı Saim Usta kimdir?
Kadayıfçı Saim Usta, 1949 yılından bu yana ürettiği kadayıf çeşitleriyle damakların değişmeyen lezzeti olmaya devam ediyor. Diyarbakır ve Türkiye’de Burma Kadayıf denince akla gelen ilk isim olan Kadayıfçı Saim Usta, yarım asrı aşkın deneyimiyle dünya çapında bir marka haline geldi.
Sütlüce kadayıf sahibi kimdir?
#Kartepe’de faaliyete geçen Sütlüce Kadayıf’ın açılış törenine katıldık ve firma sahibi Behlül Demir’e hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.
Taş kadayıf kime ait?
Antalya bölgesinde çok sevilen ve tüketilen Arap Kadayıfı, Türkiye’nin bazı bölgelerinde “Taş Kadayıf” veya “Yassı Kadayıf” olarak da bilinen bir tatlı türüdür. Arap Kadayıfının hazırlanması hamurun yapılmasıyla başlar. Bu hamur, irmik unu, sıcak su ve maya karıştırılarak yapılır.