Övelemeç nerenin?
Övelemeç, Mersinli yörüklerin ve köylülerin çok eski çağlardan beri kahvaltıda hazırladıkları bir yiyecektir.
Ommaç nedir?
Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋. Öğleden sonra çayına yapabileceğiniz nefis bir yöresel tarifim var. Ovmaç, ovalamaç, övelemeç, kıtır sikma, pisikomacı gibi farklı isimlerle de biliniyor. Yufka ekmeği bulursanız mutlaka deneyin 😋.
Övelemeç nedir, nasıl yapılır?
Övelemeç tarifi nasıl yapılır? Derin bir kaseye yufkamızı ufalayalım, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve hafif kavrulmuş soğanı koyup biraz karıştıralım. Domates, nane ve maydanozu ekleyip biraz karıştırıp sıkalım. Servise hazır, afiyet olsun.
Oğmaç çorbası nerenin?
:Çanakkale’nin meşhur çorbası; Özellikle kış aylarında en çok tercih edilen çorbalar mercimek çorbası, yayla çorbası, ezogelin ve tavuklu erişte çorbasıdır.
Öfelemeç nedir?
Öfelemeç: Ufalanmış hamur ve peynirle yapılan bir yemek.
Ömeç nasıl yapılır?
Ömeç (yumurtalı ekmek) tarifi nasıl yapılır? Ekmeği elinizle küçük parçalara bölün. Tereyağı eridiğinde, ekmeği tavaya koyun. Tuz ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun ☺20.09.2018
Oğmaç nedir?
Geleneksel Mutfak Oğmaç çorbası, hazırlaması kolay, doyurucu çorbalardan biri olup, özellikle tarım alanlarının geniş olduğu bölgelerde sıklıkla yapılır. Un, su ve tuz yoğurularak elde edilen sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır. Elde edilen hamur topaklarına oğmaç adı verilir.
Ovmaç hangi yöreye ait?
1 çay bardağı Ovmaç (Sadece Bolu yöresinde bulunan Ovmaç, yumurta ve unun yoğrulması, rendelenmesi ve kurutulmasıyla oluşur.) 1 yemek kaşığı tereyağı
Omaç nedir?
Oğmaç, umaç, övelemeç, övelemeç veya pisik köftesi olarak da bilinir. Malzemeler; Yufka veya ufalanmış kuru pide, Antep peyniri, domates, kuru soğan veya yeşil soğan, maydanoz veya asma yaprağı, salça veya pul biber, yeşil veya kırmızı biber, sade yağ, tereyağı veya zeytinyağı, isteğe bağlı olarak sarımsak.
Ecevit çorbası nasıl yapılır?
Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyin ve pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler yavaş yavaş pişmiş pirince eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.
Arap başı çorbası nereye ait?
Sivas’ın Yozgat ve Kayseri yakınlarındaki Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde üretilmektedir.
Andaloz çorbası nedir?
“Endülüs” kelimesinin anlamını şöyle açıklıyor: 1. Pilav ve domatesle yapılan yemekler. 3. Domates, pilav, jambon ve çırpılmış yumurtayla süslenmiş berrak tavuk çorbası.
Omaç hangi yöreye ait?
Omaç (Yozgat Bölgesi)24. Ocak 2016
Omaç mı oğmaç mı?
Oğmaç, umaç, övelemeç, övelemeç veya pisik köftesi olarak da bilinir. Malzemeler; Yufka veya ufalanmış kuru pide, Antep peyniri, domates, kuru soğan veya yeşil soğan, maydanoz veya asma yaprağı, salça veya pul biber, yeşil veya kırmızı biber, sade yağ, tereyağı veya zeytinyağı, isteğe bağlı olarak sarımsak.