İçeriğe geç

Endam Ne Anlama Gelir

Eski dilde endam ne demek?

Şekil – Nişanyan Sözlüğü. Farsça andām اندام “1. “Eklem, uzuv, kol ve bacak, 2. (metaforik) aspect-pos, tüm vücut” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Orta Farsça handām “eklem, uzuv” kelimesinden türemiştir.

Endamlı kız ne demek?

Uzun boylu insanlara stature veya levend stature denir. Bunun dışında Osmanlı döneminde çekici, tatlı ve güzel kadınlar için aynı kelimeler “figured” veya “hosendam” kullanılırdı.

Endamlısın ne demek?

sıf. Uzun boylu, biçimli ve yapılı, orantılı vücutlu: Her biri sessiz haremde güzel birer peri (Yahyâ Kemal).

Endam etmek ne demek?

Showing off, gösteriş yapmak veya övünmek anlamına gelir. Bu, sallanmak veya dolaşmak anlamını da içerir. Arz-ı Endam’ın TDK Sözlüğünde anlamı nedir? 13 Nisan 2022

Gül endam ne demek?

Gülendam isminin anlamı: Uzun boylu, zayıf ve güzel vücutlu.

Boy endam ne demek?

Buna göre bilmecede “Endam Yüksekliği” sorusunun cevabı KAD, KAMETKAD, KAMET’tir.

Endamlı ok ne demek?

Yay tipi oklarda gövdenin kesit çapı gez, boğaz, göbek ve baldırda hemen hemen eşit değerlerde devam edip, ayakta azalır. Stil-ı Ok, boyun ve ayakta göbekten biraz daha ince olan ok şaftlarına sahiptir.

Kızkıza ne demek?

[1] (günlük, günlük) Sadece kızların olduğu yerde, kızlardan başka kimse yoktur, sadece kızlar arasında.

Alımlı bir kız ne demek?

Türkçe Dil Kurumu’na göre anlamı: Çekici, baştan çıkarıcı, alımlı, göz alıcı, baştan çıkarıcı, baştan çıkarıcı, albenili. Kime Charming denir? Charming kelimesi; çekici, alımlı, iddialı, gururlu, alımlı ve kurumsal anlamına gelir. Başkalarının dikkatini çeken ve dikkat çeken kişilere çekici denir.

Asaletim ne demek?

Soylu veya asil, bazı kültürlerde, toplumun ayrıcalıklı üst sınıflarına ait olan kişi. Bu, doğuştan veya hükümdarın emriyle belirli ayrıcalıklara ve özel unvanlara sahip olan kişileri ifade eder. Soyluluk durumuna soyluluk veya gentry denir.

Cazibesi olmak ne demek?

sıf. Nazan, dikkat ve alakayı çeken, çok güzel bir kızdı, alımlı, sevimli, alımlı (Reşat N.

Heybet nedir?

“Splendor” bir şeyin büyüklüğü, ihtişamı veya etkileyiciliği anlamına gelir. Genellikle büyük binaların, dağların veya insanların etkileyici görünümünü ifade etmek için kullanılır. Örnek cümle: Görkemli Sultan Ahmet Camii, İstanbul’un silüetini süslüyor.

Mukim oldu ne demek?

Anlamı: “Mukim” kelimesi “bir yerde ikamet eden veya sürekli olarak bulunan” anlamına gelen bir terimdir.

Arz nedir?

Bu terim genellikle hadisleri karşılaştırıp onay için hocaya sunmak anlamına gelir. Sözlükte “ortaya çıkarmak, göstermek, sunmak, bir şeyi kontrol edip durumunu değerlendirmek, sunmak” anlamına gelir.

İtina ederim ne demek?

Her durumda dikkatli davranarak ve elinizden gelenin en iyisini yaparak şefkatinizi gösterebilirsiniz.

Eski dilde çapkın ne demek?

Libertine = Haydut (bkz. Libertine).

Sevgi eski dilde ne demek?

Orta Türkçe “sevgi” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Eski Türkçe sev- fiilinden, Türkçe-Türkçe eki +gU ile türemiştir.

Eski dilde ay parçası ne demek?

“Ay parçası” ifadesi dilimize Divan edebiyatından girmiştir. Bir kadının çok güzel olduğunu söylemek için kullanılır. Ay yüzlü ve ayın on dördü kadar güzel ifadeleriyle eş anlamlıdır.

Eski dilde damat ne demek?

Farsça ve Orta Farsça dāmād داماد “güvey, damat” kelimesinden alınmış bir ödünç kelimedir. Bu kelime, yazılı bir örneği olmayan Eski Farsça *dāmātar – “düğün sahibi” formundan alınmış bir ödünç kelimedir. Bu form, aynı anlama gelen Avestan zāmātar- kelimesiyle ilişkilidir. Bu kelime, Sanskritçe cāmātr जामातृ “güvey, damat, koca” kelimesiyle ilişkilidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Zayıf Escort