Atkaracalar hangi boydan?
Bir rivayete göre burada yaşayan halk, Türklerin Karaca boyundan geldikleri için bu yerleşim yerine Karaca Köyü adını vermişler.
Atkaracalar hangi bölgededir?
Çankırı’ya 105 kilometre uzaklıkta olup, şehir merkezinin kuzeybatısında yer almaktadır. İlçenin kuzeyinde Melan Çayı, Kocadağ ve Çerkeş ilçeleri bulunmaktadır. Güneyinde Dumanlı Dağı ve Orta ilçesi bulunmaktadır. Batısında Çerkeş ilçeleri, doğusunda ise Kurşunlu ilçeleri bulunmaktadır. Toplam yüzölçümü 363 m2’dir.
Atkaracalardan sonra ne gelir?
Çankırı İli İlçeleri; Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, Eldivan, Eskipazar, Ilgaz, Kızılırmak, Korgun, Kurşunlu, Orta, Ovacık, Şabanözü ve Yapraklı.
Atkaracalar adı nereden gelmiştir?
Atkaracalar isminin nereden geldiğine dair en kuvvetli rivayet ise şudur: Bugünkü Atkaracalar bölgesinde çok büyük bir ormanlık alan bulunduğu ve bu ormanlarda çok sayıda geyik bulunmasından dolayı Karaca Köyü denildiği söylenmektedir.
Atkaracalar anlamı nedir?
Yüzölçümü 486 kilometrekare, rakımı ise 1270 m.’dir. Atkaracalar isminin nereden geldiğine dair en kuvvetli rivayet ise şudur: Şimdiki Atkaracalar bölgesinde çok büyük bir ormanlık alan bulunduğu ve bu ormanlarda çok sayıda geyik bulunmasından dolayı Karaca Köyü denildiği söylenmektedir.
Atkaracalar’da ne yenir?
Dede ruloları, cizleme, börek, gözleme, mantı ve lor peyniri en önemlileridir. Tarhana, goce, toyga ve dene gibi çorbaların ana malzemeleri buğday ürünleri ve taze ve kurutulmuş sebzelerdir.
Çerkeş nereye bağlıdır?
Çankırı’nın en eski ilçelerinden biri olan Çerkeş, merkeze 120 kilometre uzaklıkta olup, kuzeyinde Ovacık, kuzeydoğusunda Bayramören, doğusunda Atkaracalar, güneydoğusunda Orta ilçesi, güneyinde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi, ilin Gerede ilçelerinde ise Eskipazar ve Bolu ilçeleri bulunmaktadır…
Kurşunlu nerenin ilçesidir?
Kurşunlu, Çankırı ilinin bir ilçesidir. Kuzeyde Bayramören ve Kastamonu illerini, doğuda Ilgaz ve Korgun, güneyde Şabanözü ve Orta, batıda ise Orta, Atkaracalar ve Bayramören ilçelerini kapsar.
Çankırı halkı nereden gelmiştir?
Bununla birlikte, bölgenin ilk insanlarının Hattiler, Luviler ve Arzavallılar gibi Küçük Asya halkları olduğu bilinmektedir. Tarihçiler, I. ER. MÖ 2000’lerde Mısır ve Mezopotamya’da mal satmak için Mezopotamya’dan Anadolu’ya gelen Asurlu tüccarlar.
Çankırı’nın en büyük ilçesi neresidir?
Çankırı’nın ilçeleri nelerdir? Şehrin en yoğun nüfuslu ve gelişmiş ilçesi Merkez İlçe’dir.
Çankırı’nın neyi meşhur?
En önemlileri tava çörekleri, yazı çörekleri, vibrasyonlar, krepler, cizlama, tartar hamuru, büyük hamur, ravioli, pıhtı ve Çullama’dır. Tarhana, toyga, şaştmaşı, tutuç, yarma, dene, cümcük gibi çorbaların ana malzemeleri buğday ürünleridir. Taze ve kurutulmuş sebzeler diyette ikinci sırada gelir.
Çankırı Türkmen mi?
Dolayısıyla bugün Çankırı nüfusunun etnik yapısına baktığımızda, tamamen Türkmen unsurlardan oluştuğunu görüyoruz. Türkmenlerin yanı sıra iki Kıpçak grubu da var, Türkler.
Çankırı Kurşunlu hangi Türk boyu?
Günümüzdeki Kurşunlu Kalesi, “Andinata Kalesi” olarak da bilinir, Bizans döneminde inşa edilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Şehrin ilk temelleri kalede atılmıştır. Bizanslılardan sonra Anadolu’ya gelen “Comartlar” ve “Yazır” aşiretleri buranın gelişmesinden sorumlu olmuşlardır.
Çankırı Çerkeş hangi Türk boyu?
Beylikler döneminde Çerkesya, Anadolu’ya ilk Türkmen akınlarının başladığı 1080’li yıllarda Türk boyları tarafından yerleşim alanı olarak seçilmiştir. Bugün ilçedeki bazı köyler bu boyların isimlerini taşımaktadır. Bunlar; Kınık, Bedil, Bayındır, Eymür, Avşar ve Dodurga köyleridir.
Hangi boydan olduğumuzu nasıl anlarız?
T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz veya diğer güvenli kimlik doğrulama araçlarıyla adrese giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Bilgisi Sorgulama” servisi aracılığıyla soy belgenizi oluşturabilirsiniz.
Sivas hangi Türk boyundan?
Bu boyların, Üçoklar kolundan (sol kol) Oğuz Kağan’ın oğlu Dağ Han’ın soyundan geldiğine inanılmaktadır. “Salur” kelimesi “kılıç sallamak” anlamında kullanılır. 14. yüzyılda Sivas, Erzincan, Kayseri ve Tokat civarında hüküm süren Kadı Burhaneddin devleti Salur boyuna aitti.
Erzurum hangi Türk boyundandır?
Oğuzların Kayı boyundan bir grup Ertuğrul Gazi önderliğinde 1232-33 yıllarında Erzurum yöresine geldi. Erzincan’a, Erzurum’u Ahlat’a kadar ilerleyen Alaattin Keykubat bu önemli Türk şehrini Eyyubilerden alarak Ahlat-Erzurum-Erzincan hattını güçlü bir savunma hattı haline getirdi.
Aksaray hangi Türk boyundandır?
Aksaray ve Kırşehir yöresinin nüfus bakımından en büyük aşireti, konumuz olan Boynuinceli aşiretidir.