Çamardı ismi nereden gelir?
İlçede halen kullanılan Çamardı ismi bazen Şamardı, bazen Maden ve Bereketli olarak kullanılmıştır. İlçe yerleşiminin dağlık ve ormanlık bir bölgede kurulmuş olmasının Çamardı ismini almasına neden olduğu rivayet edilmektedir.
Niğde Çamardı’nın nüfusu kaç?
Çamardı ilçesinin nüfusu 2016 yılı itibari ile 12.773’tür. Bu nüfusun 6.273’ü erkek, 6.273’ü ise köylerden oluşmaktadır.
Niğde Çamardı arası kaç kilometre?
İL HARİTASI NİĞDEİlçe AdıŞehir Merkezine Uzaklık kmUlaşımBOR14 kmOtoyolÇAMARDI70 kmOtoyolÇİFTLİK65 kmOtoyolULUKIŞLA56 kmOtoyol1 satır daha
Niğde Çamardı’nın neyi meşhur?
Çilek; Son iki yıldır oldukça ilgi gören çilek yetiştiriciliği Elekgölü, Demirkazık, Burç ve Celaller köylerinde yapılmaktadır. Arazi yapısı ve yüksekliğin etkisiyle ilçemizde “dağ ve yayla turizmi” gelişmiştir. Kürek turları fiyata dahildir.
Niğde’nin eski adı nedir?
Niğde’nin eski adı “NAHITA”dır. Bahçeli buluntuları ve Çamardı-Kestel’de kazılan kalay madeni, Niğde tarihinin MÖ 5000’e kadar uzandığını göstermektedir. Hitit ve Asur yazıtları, Hititlerin MÖ 1800’den başlayarak 1000 yıl boyunca bölgede yaşadığını göstermektedir.
Bulduruş’un rakımı kaçtır?
İlçenin doğusunda yer alır ve Kayseri ve Adana illeriyle sınır oluşturur. Çamardı, 1604 m rakımla Niğde’nin en yüksek ilçesidir. Ulukışla ile birlikte ilin en dağlık ve engebeli arazisine sahiptir. Bulduruş kasabası kuzeyde 1720 m rakımda yer alır ve akarsuların kuzeye ve güneye yayıldığı bir geçittir.
Bademdere’nin rakımı kaçtır?
1.
Niğde kaç km2?
Niğde İli; Kuzeyinde Nevşehir, kuzeydoğusunda Kayseri, doğusunda Adana, güneyinde Mersin, batısında Konya ve kuzeybatısında Aksaray olmak üzere toplam (7) il ile çevrilidir.
Niğde’nin kaç köyü var?
Niğde ilinin 6 ilçesi, bu ilçelere bağlı 23 belde ve 132 köyü bulunmaktadır.
Adana ile Niğde arasında kaç kilometre vardır?
Niğde ve Adana arası en ucuz otobüs biletini bulun. İki şehir arasındaki mesafe 77 km olup yolculuk yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Niğde ne tarafta kalıyor?
Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Konya illeriyle komşu olup, güneyde Mersin ilinden Bolkar Dağları, güneydoğu ve doğuda ise Adana ilinden Aladağlar Dağları’nın doğal sınırlarıyla ayrılır. Genel olarak İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ilin Çamardı ve Ulukışla ilçeleri Akdeniz bölgesindedir.
Niğde’nin hangi yemeği meşhur?
Niğde kavurması; Kuşbaşı doğranmış koyun göğüs eti, sarımsak, biber, domates ve kuyruk yağı ile yapılır. Domates musakka, kabak köftesi, kızarmış patates köftesi, dut yaprağı dolması, pilavlı kayısı dolması, buharda yaprak dolması ve kuru yeşil fasulye gibi yemekler yörenin en meşhur sebze yemekleridir.
Niğde’nin neresi meşhur?
Gümüşler Manastırı 105. … Gümüşler Manastırı Eski Kiliseler ve Katedraller. … 3. Tyana Su Kemerleri. Tarihi Yerler. … Yeşil Burç Kilise Camii. Dini Yerler. Alaeddin Camii. Görülecek Yerler ve Cazibe Merkezleri. … 6. Niğde Kalesi. Görülecek Yerler ve Cazibe Merkezleri. … 7. Rum Kilisesi. Dini Yerler. … 8. Ak Medrese. Görülecek Yerler ve Cazibe Merkezleri.Daha Fazla Makale…
Niğde’nin meşhur meyvesi nedir?
İğde, zeytingiller familyasından bir meyve olarak bilinir ve Türkiye’nin her bölgesinde yetişir.
Çamoluk ismi nereden gelir?
Çamoluk ismi, köyün girişindeki kuyunun çam ağacından yapılmış olmasından gelmektedir.
Çamaş ismi nereden gelir?
Çamaş ismi, 1485 yılından önce Tımar Beyliği olduğu bilinen Mehmet ÇAMAŞ Bey’in isminden gelmektedir.
Niğde Bor hangi Türk boyundandır?
Selçuklulardan sonra bölge II. yüzyılda Ertane ve Karamanoğulları arasında paylaşıldı. Bor’un Oğuz Türkleri tarafından kurulduğu bir gerçektir.
Niğde’nin anlamı nedir?
Anahita, ay ve doğurganlığı simgeleyen bir tanrının adıdır.” Nakida ismi bazen Nekide olarak kullanılmış ve 14. yüzyılda aynı kelime Arap harfleriyle Nîkde olarak yazılmıştır. Cumhuriyet’ten sonra bu isim Niğde olarak değiştirilmiştir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Tevazu Duygusu Ne Demek